Erika Lagerbielke
 
Erika Lagerbielke
Erika Lagerbielke & Co AB
Folkungagatan 102 A, 116 30 Stockholm
Tel 070 656 06 66
erika@erikalagerbielke.se
OMSORG OM DETALJERNA GÖR ENKELHETEN VACKER

Erika Lagerbielke är en av Sveriges mest välkända formgivare, och hennes design är internationellt uppmärksammad och uppskattad. Hon har haft ett stort antal separatutställningar över hela världen. Hon är verksam med produktdesign inom alla materialområden, särskilt glasdesign i samarbete med Orrefors.

Erika Lagerbielkes formgivning kännetecknas av innovation och funktion med ett form- och färgsäkert uttryck. Hennes specialitet är design av servisglas med fokus på vinupplevelsen och det vackert dukade bordet. De mest kända serviser är Intermezzo med den blå droppen, minimalistiska Merlot, vinupplevelseglaset Difference samt serierna More och Beer - glas för alla dagar.
Erika Lagerbielke arbetar med Tomas Åhlman i det egna företaget Erika Lagerbielke & Co AB.
Nya uppdrag och kundkontakter välkomnas.

Erika Lagerbielke är tillika professor i glasdesign vid Linnéuniversitetet där hon arbetar med utbildning, forskning och regional samverkan. Hennes forskningsintressen är Måltidens materialitet och kultur samt Glasets hållbara utveckling.

Erika Lagerbielke och hennes design är flerfaldigt prisbelönt. 2010 erhöll hon Prins Eugenmedaljen av H. M. Konungen för framstående konstnärlig gärning och 2014 S:t Eriks-medaljen av Stockholm Stad.

Erika Lagerbielke är engagerad i ett flertal organisationer och nätverk som Föreningens Svensk Forms Opinionsnämnd, Måltidsakademien, Smålands Akademi, Glasakademien, Smålands & Ölands Gastronomiska Akademi samt Svenska Dryckesakademien.
CV ⇨